Ecclestone doet heel wat wenkbrauwen fronsen

04 juli 2009 — Dat Bernie Ecclestone uitkomt voor z'n mening is al langer geweten. Dit weekend heeft hij in Groot-Brittannië voor heel wat controverse gezorgd na een eerder bizar interview.

In de Britse krant The Guardian gaf Ecclestone z’n mening over de huidige politiek en gaf hij aan dat er te weinig sterke politici zijn. Om z’n mening kracht bij te zetten verwees hij onder andere naar nazi dictator Adolf Hitler, een man die volgens Ecclestone dingen gedaan kreeg.

“Ik weet dat het misschien iets verschrikkelijk is om te zeggen maar Hitler was een man die de leiding kon nemen over veel mensen en die dingen gedaan kreeg, hoewel hij uiteindelijk dingen deed waarvan ik niet zeker weet of hij ze wel echt wilde. Ik heb een voorkeur voor sterke leiders. Margaret Tatcher was er ook zo eentje. De huidige politici zoals Gordon (Brown nvdr.) en Tony (Blair nvdr.) willen iedereen altijd maar tevreden stellen. Ik denk dat Max (Mosley nvdr.) die job geweldig zou doen, hij is een goede leider,” aldus Ecclestone.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België