Ecclestone: “Er zijn te veel regels in de F1”

17 november 2016 — Bernie Ecclestone zei voorafgaand aan de vergadering van de Strategy Group, die gisteren in Genève plaatsvond, dat men de regels in de F1 eenvoudiger moet maken.


Ecclestone liet weten dat hij geïrriteerd is doordat men regels gaat maken om een voorval te vermijden in de toekomst. Zo werd er een aantal weken terug de regel ingevoerd tegen het bewegen tijdens het afremmen, nadat Verstappen dit meerdere malen had toegepast.

“We moeten de regels eens goed gaan bekijken. Er zijn gewoonweg te veel regels. Je hebt rechters, dokters, God weet niet wie nodig om te weten wat er nog is toegelaten. Ik denk dat de regels vernieuwd moeten worden, omdat het in mijn ogen verboden is om te racen. Alles is toegelaten, zolang je maar niet racet,” klinkt het bij Ecclestone.

“Het is té onoverzichtelijk voor de fans, maar ook voor de rijders zelf. Ze kunnen niet meer racen, omdat ze zich telkens afvragen of het al dan niet is toegelaten. Het is ronduit belachelijk. Als ik je zou blokkeren, dan zoek je een weg om me voorbij te gaan. Enkel als ik gevaarlijk rijd en een ongeluk kan veroorzaken, zou ik gestraft moeten worden. Zo simpel is het.”

Ecclestone steunt F1-veteranen als Jenson Button en Fernando Alonso, die ook lieten weten dat de standaarden zijn gedaald. Dit merkten ze vooral op na het invoeren van de regel tegen het bewegen terwijl men remt.

“Je moet denken aan wat deze rijders deden toen ze begonnen. Ik heb de tijd nog niet gehad maar ik zal hier zeker een aantal races voor herbekijken.”

Toto Wolff, één van de teambazen binnen de Strategy Group, gaf zijn mening over de uitspraken van Ecclestone. Wolff gaat akkoord met Ecclestone.

“Hij is correct en ik denk dat velen onder ons weten dat de regels eenvoudiger gemaakt moeten worden. Veiligheid is het belangrijkste aspect in de sport. Ik denk dat Charlie de regels daarom zo heeft opgesteld. Zijn rol is namelijk om de veiligheid te bewaken.”

“We moeten bekijken hoe we de F1 aangenamer kunnen maken, zonder de rijders in gevaar te brengen. Een duwtje in de goede richting zou al een hele prestatie zijn,” besloot Wolff.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België