logo
 

Ecclestone: “F1 zal geen hinder van Brexit ondervinden”

25 juni 2016 — Volgens F1-baas Bernie Ecclestone zal een Brexit geen verregaande gevolgen voor de Formule 1 hebben.


We schreven al over de gevolgen die een Brexit mogelijk voor de Formule 1 kan hebben (Lees: Wat betekent een ‘Brexit’ voor de F1?). Ondertussen heeft ook F1-baas Bernie Ecclestone gereageerd op het nieuws van de Brexit.

Volgens Bernie Ecclestone is de Brexit een goede zaak. De 85-jarige Ecclestone was zelf een voorstander van een Brexit. tegelijkertijd denkt hij dat een Brexit voor de Formule 1 niet veel gevolgen zal hebben.

“Ik ben steeds een voorstander geweest van een Brexit,” zei Ecclestone, wiens hoofdkwartier in Londen gevestigd is, tegenover ‘Reuters. “Ik denk dat dit het beste is. We moeten ons eigen baas zijn.”

“Wanneer je iets te koop hebt, en het is een goed product dat tegen de juiste prijs wordt verkocht, dan zullen de mensen het kopen. Het maakt niet uit of ze Chinees, Italiaans of Duits zijn. De mensen komen er wel over heen en gaan verder met hun leven.”

Bernie Ecclestone bekijkt het natuurlijk louter vanuit het standpunt van zijn product, zijnde de F1, dat hij aan de wereld verkoopt. Daarbij houdt hij echter geen rekening met wat de Brexit betekent voor de F1-teams. De F1-teams worden bij een Brexit uiteraard wel geconfronteerd met diverse organisatorische en financiële gevolgen.

Voorafgaand aan de Brexit-stemming had McLaren-baas Ron Dennis reeds tegenover ‘The Times’ gewaarschuwd voor de “ernstige gevolgen” die een Brexit zou hebben.

“McLaren is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 3 000 families leven van onze inkomsten, net als heel wat toeleveranciers en hun werknemers. “Voor de business van McLaren is het van fundamenteel belang dat we in de Europese Unie blijven.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België