Ecclestone geeft Silverstone nieuwe deadline

21 november 2009 — Ecclestone heeft Silverstone een nieuwe deadline gegeven om een overeenkomst te bereiken voor het organiseren van de Britse GP.

Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de formule 1, heeft de British Racing Drivers Club opnieuw een kans gegeven om een akkoord te bereiken voor het organiseren van de Britse grote prijs in Silverstone. Op 5 november gaf hij de verantwoordelijken nog twee dagen om een contract te tekenen, wat men niet deed.

Ecclestone heeft vrijdag bekendgemaakt dat het circuit nu de tijd heeft tot 11 december, de dag van de World Motor Sport Council bijeenkomst, om te tekenen. Als er dan geen akkoord is komt er geen grand prix. De commotie rond het organiseren van de Britse grote prijs ontstond nadat bleek dat Donington Park omwille van financiële redenen de gp niet kon organiseren. Ecclestone sluit ook nog altijd niet uit dat Donington de grote prijs organiseert. Donington had een 17-jarig contract voor de grote prijs van Groot-Brittannië en dit vanaf 2010.

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996 en voorzitter van de British Racing Drivers Club, zegt niet te kunnen voldoen aan de eisen die Ecclestone stelt. Hij wil geen financiële gok nemen om zo Donington achterna te gaan.

Door Stef Mertens

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België