logo
 

Ecclestone: “GP van Duitsland is momenteel dood”

14 maart 2015 — De toekomst van de GP van Duitsland is momenteel wel heel onzeker nadat Ecclestone er geen twijfel over liet bestaan dat ook Hockenheim geen aanstalten maakt om de GP dit jaar te organiseren.

image

De GP van Duitsland werd sinds 2008 afwisselend georganiseerd door de Nurburgring en Hockenheim om de financiële druk wat te verlichten. Normaal zou ze in 2015 plaatsvinden op de Nurburgring, maar het circuit heeft op dit moment nog geen contract.

Ecclestone liet onlangs vallen dat Hockenheim een geschiktere locatie zou zijn om de GP te laten plaatsvinden, maar laat nu dus verstaan dat er ook daar geen interesse blijkt te zijn.

“De GP van Duitsland is momenteel zo goed als dood”, zegt Ecclestone die zelf de gesprekken voert met de circuits die GP’s organiseren.“Als ze niet plaatsvindt, zal er geen vervangende GP gezocht worden. Zoals bij elke race, afgelast is afgelast. Er is niets wat we kunnen doen.”

Officieel staat de GP van Duitsland wel nog op de kalender van de FIA en is ze voorzien op 19 juli. De kans lijkt echter zeer klein dat ze effectief zal doorgaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België