logo
 

Ecclestone heeft duidelijke boodschap voor Monza: “Betalen of je vliegt van de F1-kalender”

17 april 2015 — Bernie Ecclestone heeft nogmaals duidelijk gesteld dat het circuit van Monza moet vrezen voor haar plaats op de F1-kalender.


Onlangs schreven we reeds dat Monza opnieuw moest vrezen voor haar plaats op de F1-kalender. (Lees: Dreigt ook Monza van de F1-kalender te verdwijnen?). In de aanloop naar de GP van Bahrein, en ongetwijfeld ook geïnspireerd door de vele oliedollars, heeft Bernie Ecclestone nogmaals krachtige taal gesproken. De F1-baas heeft immers een duidelijke boodschap voor de organisatoren van de F1-race in Monza.

Monza mag dan wel al sinds het begin van de Formule 1 op de F1-kalender staan, toch moet ook Monza vrezen voor haar toekomst. Monza betaalt, net als Monaco, door haar historische waarde voor de Formule 1 een kleinere organisatievergoeding dan andere circuits op de F1-kalender.

Gemiddeld wordt er voor de organisatie van een F1-race zo’n 20 miljoen euro betaald. Nieuwe landen, waaronder vooral die uit het Midden-Oosten, betalen opmerkelijk meer. Bernie Ecclestone verwacht echter vooral dat Monza een vergoeding zal betalen die meer in lijn licht met het gemiddelde van de andere Europese races. Zo niet dreigt Monza van de F1-kalender te verdwijnen.

“Het is een erg simpele situatie,” aldus Bernie Ecclestone tegenover Gazzetta dello Sport. “Twee jaar geleden heb ik een deal gesloten met iemand die momenteel niet langer betrokken is bij de organisatie. Voor Monza hebben we bepaald dat er dezelfde financiële aspecten gelden als voor de andere Euopese races. Alles was in orde, alles was ok, en we hadden elkaar de hand geschud. Maar na die meeting gebeurde er niets. Er is een contract voor een race in 2015, maar niet voor daarna. Ja, Monza maakt deel uit van de F1-geschiedenis, maar ze moeten wel betalen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België