logo
 

Ecclestone heeft geen probleem met teamorders

13 november 2010 — F1-baas Bernie Ecclestone zou er geen probleem mee hebben indien Red Bull tijdens de laatste race van het seizoen teamorders zou geven.

Toen Ferrari in Hockenheim een teamorder gaf aan Felipe Massa om Alonso voorbij te laten werd er bijna moord en brand geschreeuwd. Ferrari werd uiteindelijk bestraft met een boete van 100 000 USD.

Mocht Alonso de titel veroveren met een verschil dat kleiner is dan zeven punten, dan zou het wel eens kunnen dat de Spanjaard en Ferrari opnieuw te horen krijgen dat ze de titel veroverden dankzij het teamorder in Hockenheim.

Maar staat Red Bull nu in Abu Dhabi misschien niet voor een gelijkaardige keuze? Op zich dan ook vreemd dat iedereen Red Bull dom vond toen het in Brazilië geen teamorders gebruikte.

Dietrich Mateschitz en Red Bull zijn tegen teamorders maar toch lees je tussen de regels door dat de kans bestaat dat ze teamorders zullen gebruiken. Bernie Ecclestone zou er alvast geen probleem mee hebben.

“Ik heb nooit een probleem gemaakt van teamorders,” zegt Ecclestone tegenover de Daily Telegraph.

“Teamorders zijn er in de Formule 1 al vaak geweest. De regel is er nu eenmaal, maar wat is een teamorder? Het is gewoonweg een vorm van tactiek. Als een team voor de aanvang van een race tegen haar rijders zegt hoe ze het gaan doen wanneer in een bepaalde volgorde wordt gereden. Wat is dan het probleem, dat gebeurt immers in veel sporten.”

Als het van Bernie Ecclestone afhangt zou er dan ook geen bestraffing zijn voor teams die teamorders gebruiken. Alleen is het de vraag of dit ook de mening was van de heer Ecclestone toen Ferrari jaren geleden in Oosterijk teamorders gebruikte luttele meters voor de finish. Heel de F1-paddock goot toen pek en veren over Ferrari, Schumacher en Barrichello.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België