logo
 

Ecclestone: “Heineken kan Monza op de F1-kalender houden”

11 juni 2016 — Bernie Ecclestone zegt dat nieuwe sponsor Heineken "misschien hulp kan bieden" om de GP van Italië in Monza op de F1-kalender te houden.


Op donderdag werd nieuwe sponsor Heineken voorgesteld in Montreal. De samenwerking tussen de Formule 1 en het biermerk start officieel vanaf de GP van Italië in september.

De GP van Italië op het circuit van Monza is een vaste waarde sinds het eerste F1-kampioenschap in 1950. Formule 1 baas Bernie Ecclestone zegt dat de samenwerking met Heineken het verschil kan maken om Monza op de F1-kalender te houden. Verder werd er gevraagd waarom het zo lang duurt voordat er een contractverlenging komt met het Italiaanse circuit. “Het is in Italië, dus er komt erg veel politiek bij kijken. We moeten alle mensen in dezelfde richting krijgen. We willen allemaal de race redden.” Hoewel hij maar al te graag wilt dat de GP in Italië blijft doorgaan na 2016, kan Ecclestone niet garanderen dat we ook in 2017 een race zien op het circuit van Monza.

Ecclestone verklaarde al eerder dat de Formule 1 zou overleven zonder de GP van Italië, duidend op het feit dat ook Italië evenveel moet betalen als elk ander Europees land waar er geracet wordt. In april zei de burgemeester van Monza, Roberto Scanagatti, nog dat hij vertrouwen heeft in een verderzetting van de GP van Italië in Monza.

Wanneer er gevraagd werd aan Ecclestone als er gepraat zal worden als de Formule 1 naar Italië komt in september, zei Ecclestone: “Het is aan hen. Ze hebben een contract en ze hebben ook een pen denk ik.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België