Ecclestone hoopt dat Ferrari met Mercedes voor de titel kan strijden

08 maart 2016 — Bernie Ecclestone hoopt dat Ferrari voor wat opwinding kan zorgen in het Formule 1 kampioenschap. Hij ziet Ferrari graag strijden met Mercedes om de titel.


De voorbije twee jaren werd de Formule 1 volledig gedomineerd door Mercedes. Vorig seizoen wist Sebastian Vettel dichter te komen bij Mercedes. De Duitser wist zelfs drie races te winnen. Na de wintertests van afgelopen weken zijn er aanwijzingen dat ook dit jaar Ferrari een grote concurrent zal zijn voor Mercedes.

Tijdens een voorstelling van de GP van Australië, antwoordde Bernie Ecclestone het volgende op de vraag wat ervoor zorgt dat de Formule 1 spannender wordt: “Het is vrij simpel. Ik hoop dat Ferrari terug staat waar het hoort te staan. Het team moet in staat zijn om te vechten voor het kampioenschap.” Daarnaast zegt Ecclestone ook dat Red Bull Racing hetzelfde moet overkomen als Ferrari, namelijk vooraan meestrijden om de overwinning.

Bernie Ecclestone weet nog niet hoe het seizoen 2016 zal verlopen. “Heel veel zal afhangen van de prestaties van Ferrari. Als de Scuderia niet in staat is om te winnen, dan zal Mercedes opnieuw een dominant jaar tegemoet gaan.”

Verder hoopt Ecclestone dat Nico Rosberg een grotere concurrent kan zijn van Lewis Hamilton, die de afgelopen twee jaar wereldkampioen werd. “Op het einde van het seizoen behaalde Nico Rosberg drie overwinningen. Ik hoop dat hij ook dit jaar die goede vorm vast houdt. Misschien heeft hij dit seizoen wat extra zelfvertrouwen. We zullen moeten afwachten. Als Nico Rosberg het leven van Lewis Hamilton moeilijk kan maken, dan zou dat goed zijn voor de sport.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België