Ecclestone hoopt dat Turkije op F1-kalender blijft

27 april 2011 — Recent liet men uit Turkije verstaan dat het wel eens de laatste GP van Turkije zou kunnen zijn maar Bernie Ecclestone hoopt dat ook volgend jaar in Turkije zal gereden worden. Of moeten de F1-rijders alsnog afzien van een Turkse Pita of Shoarma?

image

Alles draait, zoals zo vaak, om geld. Bernie zou de prijs voor de organisatie van de GP van Turkije verdubbeld hebben van 13 miljoen dollar naar 26 miljoen dollar. Daar zijn ze in Turkije uiteraard niet tevreden mee (Lees: geen GP van Turkije in 2012? ).

Ondanks het meningsverschil hoopt Ecclestone alsnog een nieuwe overeenkomst te bereiken met de organisatoren. Volgens Bernie hoort de GP van Turkije immers op de kalender te staan.

“De race zorgt voor heel wat volk, belangrijk voor de zakenwereld, en er is heel wat publiciteit voor de stad,” aldus Ecclestone tegenover Daily Express. “Ik ben enigszins teleurgesteld en ik hoop dat we tot een akkoord komen.

Of de GP van Turkije daadwekelijk zoveel volk op de been brengt is maar de vraag. In 2005, toen de allereerste GP van Turkije plaatsvond, waren er zo’n 200 000 toeschouwers. De voorbije jaren waren er dat nog maar amper 35 000. Dat is zelfs stukken minder dan onze GP van België, die op de rangschikking van aantal toeschouwers ook al niet tot de top behoort.

Het is dan ook de vraag hoe lang men het nog zal uitzingen in Turkije. Er zijn immers landen genoeg die kandidaat zijn om een plaatsje op de F1-kalender te veroveren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België