Ecclestone: “Ik ben niet meer welkom tijdens F1-races”

04 januari 2018 — Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft het gevoel dat hij tijdens de F1-races niet meer welkom is. De nieuwe eigenaars van de Formule 1 zouden hem liever niet meer op de circuits zien, ook al is hij nog steeds 'chairman emeritus' van de F1.


“Ik heb het gevoel dat mijn opvolgers me liever niet meer op het circuit zien,” vertelde de 87-jarige Ecclestone tegenover Auto Motor und Sport.

Ecclestone is naar verluidt ook niet echt te vinden voor enkele maatregelen die Liberty Media heeft genomen. Zo is hij het bijvoorbeeld niet eens met de serieuze investeringen op het vlak van promotie en marketing voor de sport.

“Het is belangrijk dat de teams zichzelf in de kijker zetten en dat de promotoren hun event promoten,” aldus Ecclestone. “Indien de FOM als derde partij optreedt dan is dat alleen maar verwarrend.”

Los daarvan is Ecclestone ook niet te spreken over de plannen die op tafel liggen voor het motorenreglement vanaf 2020.

“Ik zou de hybridemotor schrappen. Het was een drama van op de dag dat hij geïntroduceerd werd,” aldus Ecclestone. “Twee jaar geleden zei ik tegen de teams dat ze die verdomde motor konden behouden indien ze de hoeveelheid brandstof en de fuel flow verhoogden.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België