Ecclestone: “Ik doe alles wat ik kan om Red Bull in de F1 te houden”

30 september 2015 — Bernie Ecclestone doet er naar eigen zeggen alles aan wat in zijn mogelijkheden ligt om Red Bull in de Formule 1 te houden.


Red Bull beschikt momenteel nog steeds niet over een motorleverancier voor volgend seizoen. Het is volop aan het onderhandelen met Ferrari nadat het eerder onder meer bij Mercedes had aangeklopt voor motoren.

Ferrari is momenteel nog de enige mogelijkheid en dat zorgt ervoor dat Red Bull weinig druk kan uitoefenen tijdens de onderhandelingen met Ferrari. Wel heeft Red Bull al meermaals laten blijken dat het overweegt de Formule 1 te verlaten indien het niet over een competitieve motor kan beschikken.

Voor Bernie Ecclestone zou het een zwaar gezichtsverlies zijn indien met Red Bull en Toro Rosso tegelijkertijd twee teams de Formule 1 vaarwel zeggen. Daarom stelt Ecclestone alles in het werk om Red Bull in de Formule 1 te houden.

“Dietrich Mateschitz heeft waarschijnlijk genoeg van wat er allemaal bezig is,” aldus Ecclestone tegenover de ‘Times’. “Ik doe alles wat ik kan om er voor te zorgen dat Red Bull bij ons blijft, maar de puzzel moet nu snel in elkaar vallen. Hij is serieus wanneer hij zegt dat hij de Formule 1 zal verlaten indien de zaken niet verbeteren.”

“Red Bull wil overduidelijk de best mogelijke motoren zodat ze de strijd kunnen aangaan maar Mercedes en Ferrari willen dat niet want ze vrezen wat er dan allemaal mogelijk is. Het is niet ideaal maar Mateschitz moet geduldig zijn. We willen overduidelijk niet dat ze vertrekken,” besluit Ecclestone.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België