Ecclestone: “Ik zou de teambaas bij Ferrari niet willen zijn”

05 november 2016 — F1-baas Bernie Ecclestone hoopt dat Ferrari volgend seizoen opnieuw een stuk beter presteert en opnieuw races wint.


Ferrari won in 2015 drie races en wou dit jaar de strijd met Mercedes aangaan. Die hoge verwachtingen werden echter niet ingelost en teambaas Maurizio Arrivabene komt hoe langer hoe meer onder druk te staan.

F1-baas Bernie Ecclestone laat in een interview weten dat hij niet graag in de schoenen van Arrivabene zou staan. Tegelijkertijd verwacht Ecclestone echter wel dat Ferrari volgend jaar opnieuw een stuk beter zal presteren.

“Ik hoop dat Ferrari opnieuw haar zaakjes op orde krijgt en opnieuw races wint,” zei Bernie Ecclestone tegenover de officiële F1-website. “Wat Maurizio echt nodig heeft is een goede ruggensteun, net zoals bij Mercedes bijvoorbeeld. Indien hij dezelfde steun zou krijgen als dat Mercedes krijgt dan zou Ferrari zeker en vast races winnen. Ik ben er zeker van dat je volgend jaar een ander Ferrari zal zien.”

Volgens Ecclestone valt de situatie waarin Ferrari momenteel verkeert te vergelijken met Ferrari in 1993, toen het ook in een crisis verkeerde en Jean Todt voor de ommekeer moest gaan zorgen.

“Toen Jean Todt zijn positie in Maranello opnam, wat trouwens voor Todt risicovol was, was Ferrari een volledig Italiaans team en waren ze enigszins wantrouwig om een ‘buitenlander’ in dienst te nemen. Ik zei echter: “Wanneer je de titel wint dan zullen jullie ongetwijfeld voorouders van Jean terugvinden in Sicilië.”

“Ook nu is Ferrari teruggegaan naar een volledig Italiaans team. Het wordt opnieuw als een Italiaans team gerund. Ik benijd Maurizio en zijn job dan ook niet. Ik zou het niet willen doen,” besluit Ecclestone.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België