Ecclestone: “Ik zou zelf niet betalen om een F1-race te zien”

22 februari 2016 — Volgens F1-baas Bernie Ecclestone bevindt de Formule 1 zich in de slechts mogelijke toestand ooit.


De populariteit van de Formule 1 is tanende, vooral sinds de introductie van de V6-turbomotoren is de interesse van de fans serieus verminderd. F1-baas Bernie Ecclestone is nooit een fan geweest van de V6-turbomotoren en toen ook nog eens bleek dat het geluid op niets trok uitte hij felle kritiek.

Volgens Bernie Ecclestone heeft ook de dominantie van Mercedes er mee voor gezorgd dat zowel het publiek als mogelijk investeerders en sponsors minder interesse in de Formule 1 hebben. Dit alles gecombineerd met het feit dat de grote teams via de ‘Strategische Groep’ en de ‘F1-commissie’ mee de regels bepalen heeft ertoe geleid dat de Formule 1 zich volgens hem in de slechts mogelijke toestand ooit bevind.

“Ik denk dat ik kan zeggen dat ik in de Formule 1 vandaag de dag een uitzondering ben. Ik wil doen wat het beste is voor de Formule 1,” aldus Bernie Ecclestone tijdens een interview met de ‘Daily Mail’. “Ik heb geen job nodig. ik heb het geld niet nodig. De meeste deelnemers tonen alleen maar interesse in wat voor hen op korte termijn goed is. De lange termijn is voor de meesten onder hen slechts twee of drie races. Het resultaat is dat de Formule 1 zich in haar slechtste toestand ooit bevind.”

Ecclestone zou er naar eigen zeggen dan ook geen geld voor over hebben om te betalen zodat hij een F1-race kan zien.

“Ik zou er mijn geld niet aan spenderen om met mijn familie naar een race te gaan kijken. Wat voor zin heeft het wanneer je op voorhand weet, en dat weten de wedkantoren ook, die zijn niet dom, dat Lewis waarschijnlijk zijn wagen op de polepositie plaatst, waarschijnlijk zelfs de race wint, en de andere Mercedes op het podium eindigt?”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België