Ecclestone is belangrijk voor toekomst van de Formule 1

18 december 2010 — Niemand in de Formule 1 is zo belangrijk voor de sport als Bernie Ecclestone.

Het feit dat Bernie Ecclestone enorm belangrijk is voor de sport is de voorbije jaren meermaals gebleken. Denk bijvoorbeeld maar aan de FOTA die er mee dreigde een eigen raceklasse naast de Formule 1 op te richten.

Ecclestone mag dan wel klein van gestalte zijn, op het vlak van macht in de Formule 1 kent hij zijn gelijke niet. Ook Luca di Montezemolo, nochtans ook een erg machtig man, beseft dat Bernie Ecclestone enorm belangrijk is voor de Formule 1. Ecclestone is zelfs zo belangrijk voor de Formule 1 dat zijn persoon op zich de toekomst van de sport mee zal bepalen.

Bernie zal vooral met het oog op een nieuwe concorde-overeenkomst een cruciale rol spelen. Opnieuw zullen diverse constructeurs er waarschijnlijk mee dreigen om de Formule 1 te verlaten en daar zijn maar twee redenen voor: geld en macht.

“Ons hart en ziel staan in het teken van de Formule 1, maar we willen niet gevangen zitten in de Formule 1. Eind 2012 lopen onze (de teams) contracten af en we zullen dan nadenken over wat we zullen doen,” aldus Luca di Montzemolo.

“Wat mij betreft is de aanwezigheid en leiding van Bernie Ecclestone cruciaal, laat dat duidelijk zijn. De Formule 1 kan niet beheerd worden door enkele lui die denken te weten hoe ze met geld moeten omgaan” voegt di Montezemolo eraan toe.

“We hebben mensen nodig met ervaring en die een persoonlijkheid hebben. Ze moeten praten over de toekomst van de Formule 1. Ze moeten ook duidelijk beseffen dat Bernie niet alleen alles in het werk stelt om zijn eigen zaakjes te beschermen, maar dat hij ook alles in het werk stelt om de Formule 1 te beschermen.”

Di Montezemolo voegde er ook nog aan toe dat de teams volgens hem drie opties hebben. Ofwel bereiken ze een overeenkomst met CVC, aandeelhouder van de Formule 1. Ze zoeken een andere commerciële partner, of de teams moeten zelf de commerciële aspecten van de sport gaan beheren.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België