Ecclestone: “Betere banden in de F1 zijn noodzakelijk”

28 januari 2016 — Bernie Ecclestone heeft te kennen gegeven dat hij het volledig eens is met de rijders die betere banden eisen voor de Formule 1.


De vraag van de rijders komt er na de kritiek die er kwam omdat er tijdens de F1-races niet voldoende gepusht kan worden. De banden die Pirelli voorziet slijten immers te hard. Bernie Ecclestone neemt de Italiaanse bandenleverancier echter ook enigszins in bescherming. Pirelli heeft de voorbije jaren immers de sneller slijtende banden voorzien op vraag van de Formule 1 zelf.

Pirelli liet echter in de aanloop naar de toewijzing van de rol van officiële bandenleverancier voor de seizoenen 2017 tot en met 2019 reeds weten dat het actief wil meewerken aan het aanpassen van de bandencompounds, waaronder dus ook het minder snel laten slijten van de banden.

Bernie Ecclestone is het helemaal eens met de vraag van de rijders dat er betere banden moeten komen.

“Ik ben het voor een miljoen procent eens dat rijders een ganse race moeten kunnen pushen,” aldus de F1-baas tegenover de BBC. “Ik heb dat ook al tegen Pirelli gezegd.”

“Uiteindelijk is het echter Pirelli dat de banden levert. Het zijn die banden die we moeten gebruiken en de teams en rijders moeten samenwerken met Pirelli om de banden te perfectioneren.”

Op 2 februari zal er in Milaan overleg plaatsvinden tussen Pirelli en de belangrijkste aandeelhouders van de Formule 1. Bernie Ecclestone liet reeds weten dat iedereen welkom is.

“Iedere rijder die aanwezig wil zijn kan dat ook,” aldus Ecclestone. “Ook alle teams zijn welkom. Het is trouwens de president van Pirelli zelf die aanwezig zal zijn, niet zijn boodschapper.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België