logo
 

Ecclestone: “Italië is een beetje zoals Duitsland”

22 april 2015 — Volgens Bernie Ecclestone bevindt Italië zich in dezelfde situatie als dat Duitsland zich bevond alvorens die race van de F1-kalender wegviel.


Zogenaamde ‘heilige huisjes’ bestaan ook blijkbaar niet meer in de Formule 1, op Monaco misschien na. Kijk maar naar Duitsland, wie zou ooit gedacht hebben dat Duitsland van de F1-kalender zou wegvallen? Toch zeker niet nu Mercedes momenteel zo succesvol is in de Formule 1. Maar zelfs de financiële steun van Mercedes was niet voldoende om de race op de kalender te houden.

Ondertussen nemen de speculaties over de toekomst van de F1-race in Monza verder toe. Want ook Monza dreigt van de F1-kalender te verdwijnen. Bernie Ecclestone had in de aanloop naar de GP van Bahrein reeds een duidelijke boodschap voor Italië (Lees: “Betalen of je vliegt van de F1-kalender”) en die boodschap lijkt hij ook na het raceweekend in Bahrein kracht te willen bijzetten.

“We zullen moeten zien wat er gebeurt,“zei Bernie Ecclestone. “Ze hebben geen overeenkomst, een beetje zoals Duitsland.”

En voor zij die denken dat het ondenkbaar is dat Monza van de F1-kalender zou kunnen verdwijnen heeft Bernie Ecclestone nog volgende boodschap:

“Ik zal jullie iets vertellen, dat werd ook gezegd toen we geen race meer in Frankrijk hadden,” adus Ecclestone. “En met Duitsland gebeurde hetzelfde. Maar geef toe, we hebben enkele mooie vervangers, niet?”

Ecclestone verwijst daarmee onder meer naar de F1-race die volgend jaar in Azerbeidzjan gepland staat. Daar moet in de hoofdstad Baku een GP van Europa gaan plaatsvinden. Benieuwd of de gemiddelde F1-fan er ook zo over denkt.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België