logo
 

Ecclestone: “Mercedes heeft Ferrari geholpen met haar motor”

28 oktober 2017 — Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft Mercedes concurrent Ferrari geholpen bij het verbeteren van haar motor.


Ferrari zorgde voor de verrassing dit seizoen door van bij het begin van het seizoen de strijd met Mercedes te kunnen aangaan. De kloof die er was met Mercedes was plots grotendeels gedicht.

Volgens Bernie Ecclestone moet Ferrari hulp gekregen hebben om haar motor opeens een heel stuk beter te maken en zo de kloof met Mercedes te dichten, en die hulp, die kwam volgens Ecclestone van Mercedes zelf.

“Op een bepaald moment moeten ze echt hulp gekregen hebben met hun motor,” aldus de 87-jarige Bernie Ecclestone tegenover het Italiaanse ‘La Repubblica’. “Het is hetzelfde voor Mercedes als al de andere teams. Een winst tegen Ferrari heeft meer waarde dan tegen een ander team.”

“Indien Mercedes besloot om technologie over te dragen aan Maranello, dan was dat een goede beslissing. Deze vriendelijke situatie tussen de twee teams is de beste voor Mercedes.”

Voorafgaand aan het seizoen werd er omwille van de ingrijpende wijzigingen in het technisch reglement vooral naar Red Bull gekeken als mogelijke concurrent voor Mercedes. Uiteindelijk bleek het Ferrari te zijn dat van bij het begin van het seizoen de strijd kon aangaan, dit terwijl Red Bull tegen een achterstand aankeek omwille van diverse problemen die het had.

“Het betekent dat Red Bull niet over de krachtigste motoren beschikte en dat Ferrari competitief genoeg was om die concurrent te verslaan,” voegde Ecclestone eraan toe.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België