Ecclestone: “Misschien wil Duitsland geen F1-race”

06 november 2016 — De onzekerheid over de plaats van Duitsland op de F1-kalender 2017 blijft aanhouden ...


De GP van Duitsland staat nog steeds onder voorbehoud op de F1-kalender 2017. Hockenheim zou net als dit jaar de plaats van afspraak moeten zijn, maar voor de zoveelste keer de voorbije jaren is het onzeker dat de race zal doorgaan.

Een Duits teams won nochtans de voorbije drie wereldtitels en er staan maar liefst vier Duitsers op de startgrid. Toch lijkt het niet voldoende om Duitsland een ‘zekere’ plaats op de F1-kalender te geven.

Tijdens een interview met de officiële F1-website bevestigt Bernie Ecclestone dat het nog steeds niet zeker is dat de GP van Duitsland volgend jaar ook daadwerkelijk zal doorgaan.

“Het klopt dat er nog steeds niets zeker is. We proberen er voor te zorgen dat de race zal plaatsvinden. Het ziet er echter naar uit dat de promotor de race niet financieel leefbaar kan maken. Ze kunnen geen vergoeding betalen, een serieus lagere vergoeding die we hen voorgesteld hebben,” aldus Ecclestone.

“De vergoeding is in vergelijking met anderen serieus lager. Het is niet eerlijk dat ze in vergelijking met de andere Europese races heel wat minder moeten betalen. We proberen al de Europese races hetzelfde te laten betalen.”

Ook Bernie Ecclestone is verrast dat Duitsland ondanks haar serieuze aanwezigheid in de F1 er maar niet in slaagt om standvastig een plaats op de F1-kalender te verkrijgen.

“Misschien willen ze de Formule 1 niet. Ja, het is een beetje vreemd gezien hun geschiedenis in de F1, met verschillende wereldkampioenen en een succesvol team. Ik weet niet wat ze nog meer zouden willen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België