“Ecclestone moet met zijn handen van Monza blijven!”

03 september 2015 — Matteo Renzi, de eerste minister van Italië, heeft zich nadrukkelijk in het debat over de F1-toekomst van Monza gemengd.


Gisteren schreven we reeds dat de onderhandelingen over de toekomst van Monza op de F1-kalender dit weekend een versnelling hoger schakelen (Lees: Dit weekend ‘operatie redding’ voor F1-race in Monza). Daarbij zou ook eerste minister Matteo Renzi komend weekend een gesprek met Bernie Ecclestone hebben.

Renzi voert nu echter al de druk op Ecclestone op door te stellen dat de F1-baas met zijn handen van Monza moet blijven. Eerder besliste de Italiaanse senaat al dat het circuit van Monza geen belastingen moet betalen, waardoor de organisatoren wat meer financiële ademruimte krijgen.

“De Formule 1 bestaat niet alleen omwille van het geld maar ook omwille van haar symbolen,” aldus Renzi tegenover de Italiaanse radiozender RTL 102.5. “We zullen Bernie duidelijk zeggen dat hij met zijn handen van Monza moet blijven!”

Voor volgend jaar heeft Monza nog een overeenkomst maar het is maar de vraag of Monza ook na 2016 nog op de F1-kalender zal staan.

De voorbije jaren betaalden iconische circuits zoals Monza een lagere vergoeding voor het organiseren van een F1-race, maar dat verhaal is volgens Bernie Ecclestone voorbij. Ecclestone wil nu dat dergelijke circuits even veel betalen als de overige Europese circuits.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België