Ecclestone: “Monza zal waarschijnlijk op de F1-kalender blijven”

25 maart 2016 — Ondanks de onheilspellende berichten van de voorbije dagen is F1-baas Bernie Ecclestone er van overtuigd dat er ook in de toekomst een plaats weggelegd is voor Monza op de F1-kalender.


De Italiaanse krant ‘Il Fatto Quotidiano’ berichtte dat Monza erg dicht bij een exit op de F1-kalender zou staan (Lees: “Monza staat op het punt om van de F1-kalender te verdwijnen”). Bernie Ecclestone liet de voorbije maanden nog weten dat de organisatoren in Monza, net als al de organisatoren van andere F1-races, een ‘correcte’ organisatievergoeding moeten betalen.

Net daar wringt het schoentje want de organisatie in Monza zit krap bij kas. De organisatoren onderhandelen dan ook al maandenlang over een verlaging van die organisatievergoeding. Het circuit van Monza zou bovendien ook een grondige reorganisatie moeten ondergaan, wat uiteraard ook weer het nodige geld kost.

Ondanks alle onheilspellende berichten ziet Bernie Ecclestone de toekomst voor Monza echter positief tegemoet. Opvallend want vorige maand zei Ecclestone nog dat de toekomst van Monza niet in zijn handen lag.

“Ik denk dat Monza een F1-race zal blijven organiseren,” zei Ecclestone tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’. “Het is een discussie die onder volwassen mensen wordt gevoerd en we zijn nog steeds in gesprek. Uiteindelijk zullen we een akkoord bereiken, daar ben ik zeker van.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België