Ecclestone: “Niet gevraagd om Mercedes weinig in beeld te brengen”

29 september 2015 — Bernie Ecclestone ontkent dat hij gevraagd zou hebben om Mercedes weinig in beeld te brengen tijdens de GP van Japan.


Het was opvallend, tijdens de GP van Japan kwamen de wagens van Mercedes bijzonder weinig in beeld. Ook bij Mercedes stelden ze zich de vraag waarom ze zo weinig in beeld kwamen.

Niki Lauda liet verstaan dat hij aan Bernie Ecclestone om uitleg zou vragen. Meteen werd ook druk gespeculeerd over een mogelijke boycot van Mercedes op vraag van Bernie Ecclestone (Lees: Mercedes ‘doelbewust’ amper in beeld tijdens GP van Japan?). Volgens die geruchten zou Ecclestone gevraagd hebben om Mercedes zo weinig mogelijk in beeld te brengen omdat het geen motoren aan Red Bull wil leveren.

En de cijfers tonen ook aan dat Mercedes in Japan daadwerkelijk weinig in beeld kwam.

In Japan kwam Mercedes ongeveer 6 minuten in beeld, terwijl dat in Singapore zo’n 10 minuten. Tijdens de races in Italië (45 min.), België (26 min.) en Hongarije (45 min.) kwam Mercedes nadrukkelijker in beeld. Het viel dan ook op dat in Japan de gevechten en teams uit het middenveld vaker in beeld kwamen.

De F1-baas reageert nu echter op de geruchten en ontkent dat hij gevraagd zou hebben om Mercedes weinig in beeld te brengen.

“Enkele weken geleden bespraken we de tv-uitzendingen en we kwamen tot het besluit dat het middenveld meer in beeld moest komen,” zei Bernie Ecclestone tegenover het Duitse ‘Die Welt’. “Het is saai wanneer we ons enkel op de wagens vooraan focussen. We doen het echter ook om de teams in het middenveld te ondersteunen. Toto Wolff en Niki Lauda weten dit en ze begrijpen het ook. Er werd niet gemanipuleerd.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België