Ecclestone: “Plannen F1-race Las Vegas verlopen stroef”

04 mei 2016 — F1-baas Bernie Ecclestone probeert al lange tijd om de Formule 1 meer naar Amerika te krijgen. De GP van Amerika in Texas is een succes, maar Ecclestone wil meer races in Amerika. Hij heeft zijn zinnen gezet op Las Vegas, maar deze plannen verlopen nu erg stroef.


Bernie Ecclestone liet vorige week nog verstaan dat de Formule 1 zou gaan racen in Las Vegas, maar kwam niet naar buiten met concrete plannen. Nu moet de Brit echter toegeven dat die plannen afzwakken. Ecclestone wou graag dat de Strip, een boulevard met bekende casino’s en hotels, een deel werd van het circuit.

“We hebben het wat lastig nu. Ik wil zeker zijn dat we racen op de Strip, zodat de kijkers meteen herkennen dat we racen in Las Vegas.”

In de jaren 1981 en 1982 werden er reeds Grote Prijzen gehouden in Las Vegas, maar sindsdien is er geen Formule 1 race meer gehouden. Ecclestone ziet de GP van Las Vegas niet als een vervanging van de GP van Austin, maar zou graag de twee races samen op de kalender zien. De plannen om een race te houden in New Jersey of New York werden ondertussen ook in de prullenmand gegooid.

“Het liep niet goed met de plannen voor New York, maar er zijn nog andere plaatsen die interesse tonen”, eindigt Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België