logo
 

Ecclestone sluit niet uit dat Hamilton eind 2018 stopt

28 april 2018 — Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone houdt rekening met het feit dat Lewis Hamilton er aan het einde van het seizoen de brui aan geeft.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het contract van Lewis Hamilton met Mercedes loopt aan het einde van het seizoen af. Iedereen verwacht dat de viervoudige wereldkampioen zijn overeenkomst wel verlengt voor ten minste twee jaar maar de onderhandelingen daarover lijken wat in het slop te zitten.

Bij Mercedes hadden ze gehoopt dat alles voor de GP van Australië in kannen en kruiken zou zijn maar het seizoen is nu al drie races ver en er is nog steeds geen witte rook uit de schoorsteen gekomen in Stuttgart.

Bernie Ecclestone denkt er het zijne van en hij vindt dat hij dit seizoen een andere Hamilton ziet. Hij vindt dat de Brit wat lusteloos overkomt, net alsof hij niet meer zo gemotiveerd is als tevoren.

“Hij lijkt niet meer op de Lewis van een paar jaar geleden,” aldus Ecclestone tegen ‘Sky’ in Azerbeidzjan. “Het kan misschien aan mij liggen maar als je hem spreekt en je bekijkt zijn gedrag dan is hij niet meer de racer die hij ooit was.”

“Snel, enorm getalenteerd en een heel vriendelijke jongen is hij nog altijd. Misschien wordt hij wel moe van al het reizen en is het allemaal een beetje beu.”

Ecclestone moet toegeven dat hij verrast is over de wat mindere start van Mercedes in 2018. “Ik dacht dat Hamilton alles zou winnen maar het tegendeel is bewezen,” besluit de Brit.

Hamilton heeft tegen de pers in Azerbeidzjan laten weten dat hij niet aan stoppen denkt en dat hij volledig op Mercedes geconcentreerd is.

“Ik denk nog steeds dat mijn toekomst bij Mercedes ligt,” aldus Hamilton.

De Brit vertelde er ook bij dat de mensen zich niet moeten doodstaren op het feit dat er nog geen aankondiging was van zijn contractverlenging.

“We waren van plan om het doen na de vorige race maar toen hadden we veel om ons hoofd. Ik was een dag in de fabriek, dan was ik in China en daarna ben ik naar de States vertrokken. We doen het wel in de toekomst maar er is geen haast bij.”

“Ik denk dat geen van ons beiden het karakter heeft om te zeggen: ‘ik zal ongetwijfeld bij hen zijn volgend jaar,’ om het dan vervolgens niet te doen. We moeten gewoon alles nog afronden en tekenen,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België