Ecclestone sluit terugkeer van Turkije op de F1-kalender niet uit

16 augustus 2012 — Keert de GP van Turkije terug op de F1-kalender? Je hoort steeds meer dat de kansen daarop opnieuw groeien en nu sluit ook Bernie Ecclestone een terugkeer niet volledig uit.

image Turkije verdween dit seizoen van de F1-kalender nadat het er jarenlang had opgestaan. Een geschil over ondermeer de vergoeding die betaalt dient te worden om de race te organiseren lag aan de basis van het verdwijnen van de F1-race.

Volgens Bernie Ecclestone staat de deur echter nog steeds op een kier zodat de race eventueel kan terugkeren op de kalender. Turkije weigerde voor dit jaar echter een vergoeding te betalen die in lijn ligt met de andere Europese circuits. Indien men in Turkije opnieuw een juiste vergoeding wil betalen dan kan de race terugkeren, dat liet Bernie Ecclestone verstaan.

“Ik vond het jammer toen er geen nieuwe overeenkomst kwam maar het is altijd mogelijk dat we terugkeren naar Turkije,” liet Ecclestone verstaan tegenover Haberturk. “Ik vond het jammer want het is een fantastisch circuit en Instanboel is een fantastische stad.”

“Zowel de teams als de FIA waren tevreden in Istanboel. Indien het probleem met de regering over de vergoeding voor de organisatie van de race kan opgelost worden dan kan Turkije terugkeren op de F1-kalender,” is het besluit van Ecclestone.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België