Ecclestone twijfelt of F1-race in New York kan doorgaan

24 juni 2012 — De jongste weken was er al enige twijfel over het al dan niet kunnen doorgaan van de race in New Jersey nabij Manhattan. Ecclestone voedt de speculaties van de voorbije weken.

image

Uiteraard is er veel te doen rondom de F1-race in Valencia omdat Spanje in een financiële crisis zit maar ondertussen kijkt men ook al naar volgend seizoen en de jaren daarna. In welke steden en landen zal er dan gereden worden?

Als we ons die vraag stellen dan komt New York en meer bepaald New Jersey steeds in het vizier. Vorige week reed Vettel nog in New Jersey over de straten die het toekomstig f1-circuit zullen vormen. Het pr-event was een idee van Red Bull-sponsor Infiniti en ondersteunde uiteraard ook de organisatoren.

De voorbije weken was er veel te doen over de organisatie van de race in 2013. Er is een contract voor tien jaar maar Ecclestone twijfelt of de race volgend jaar zal kunnen doorgaan.

“Ja, inderdaad, ik twijfel of men op tijd klaar zal zijn,” zei Ecclestone. “Ik denk dat iedereen wil dat we hier zijn. Alle politici zijn tevreden en ik denk dan ook niet dat er op dat vlak een probleem is. Indien ze alles op tijd klaar krijgen op de manier zoals ze dat willen dan is het goed. Maar ik denk dat het hen niet zal lukken.”

Ook Sebastian Vettel vormde zich dankzij zijn demo-rit een eerste beeld van het toekomstig circuit. Vettel zag ook dat er nog heel wat werk verricht moet worden, maar de Duitser beseft dat er op een jaar tijd veel kan gedaan worden.

“Ik denk dat je veel kan doen in één jaar. Het was ongeveer een jaar geleden dat ik in New York was geweest. Ze bouwen de Freedom Tower in Manhattan en hij is bijna klaar,” aldus Vettel. “Indien ze dat kunnen doen in een jaar tijd dan denk ik dat het geen probleem kan zijn om wat asfalt te leggen en enkele afsluitingen recht te zetten.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België