Ecclestone verdedigt bonus van 100 miljoen dollar die Ferrari krijgt

19 maart 2017 — Bernie Ecclestone heeft tijdens een interview met Sky Sports de bonus van 100 miljoen dollar verdedigt die Ferrari krijgt.


Liberty Media, de nieuwe eigenaars van de Formule 1, zinspeelden er onlangs op dat ze de financiële bonus die Ferrari krijgt willen afschaffen. Voormalig F1-baas legt in een interview met ‘Sky Sports’ echter uit hoe de bonus van Ferrari tot stand is gekomen.

Ecclestone verduidelijkt ook waarom hijzelf destijds een voorstander van de bonus was. Bovendien profiteert niet alleen Ferrari van dergelijke bonus. Ook andere teams krijgen een financiële bonus.

“Eerst en vooral, waarom gebeurde het? Heel simpel. De voormalige F1-eigenaar CVC wenste de F1 naar de beurs te brengen. We wilden er voor zorgen dat er, alvorens we naar de beurs zouden trekken, voldoende teams in de F1 aanwezig zouden zijn,” aldus Bernie Ecclestone.

“Vervolgens keken we naar al de teams die zich minstens tot en met 2020 aan de F1 zouden kunnen verbinden, en die er ook daadwerkelijk nog zouden zijn. Er zijn er immers veel die wel zeggen dat ze willen tekenen. Maar wanneer ze tekenen en vervolgens een week later failliet gaan, dan maakt zoiets geen verschil.”

“We kregen toewijding en toezeggingen rechtstreeks van de top van enkele grote bedrijven. Die bedrijven moet je dan ook belonen voor hun toewijding op de lange termijn.”

Grote vraag is uiteraard of teams zoals Ferrari daadwerkelijk uit de Formule 1 zouden stappen indien ze dergelijke bonus niet meer zouden krijgen. Ferrari dreigde er in het verleden alvast enkele keren mee.

Volgens Bernie Ecclestone bestaan er in de Formule 1 echter geen zekerheden en al helemaal niet wat de teams betreft.

“Onlangs zei iemand tegen mij dat er meer dan 70 teams zijn geweest sinds de Formule 1 gestart is, iets wat ik aanvankelijk weigerde te geloven. Maar gezien de persoon die het mij vertelde moet het wel waar zijn,” aldus Ecclestone. “Niets is voor eeuwig dus je weet het niet. Indien iemand tegen de schenen van Ferrari schopt dan kan het zijn dat ze stoppen. Mercedes zal waarschijnlijk nog wel een aantal keer kampioen worden maar misschien zeggen ze vervolgens dat ze het wel gezien hebben in de Formule 1 en dat ze de sport verlaten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België