Ecclestone verduidelijkt zijn uitspraken over muurtjes in de F1

07 november 2016 — Na de commotie die er is ontstaan over het plaatsen van muurtjes in de F1, heeft F1-baas Bernie Ecclestone een woordje uitleg gegeven over zijn idee.


Na de GP van Mexico ontstonden er opnieuw de nodige discussies over de inconsistentie bij het bestraffen van rijders, vooral wanneer er bochten worden afgesneden. Volgens Bernie Ecclestone is er echter een eenvoudige oplossing: muurtjes plaatsen in bochten, zodat er niet meer naast de bocht kan gereden worden.

Ook het voorstel van Ecclestone lokte heel wat reacties uit. Volgens sommigen weet Ecclestone niet meer wat hij zegt, maar de F1-baas probeerde nu zijn voorstel te verduidelijken.

“Wat ik echt heb gezegd is dat deze muurtjes de rijders ervan zouden moeten weerhouden om naast de baan te rijden,” verduidelijkt Ecclestone zijn uitspraken. “Wanneer nu iemand naast de baan rijdt dan moet iemand anders erover oordelen of die rijder een probleem had, een voordeel probeerde te verkrijgen of een fout maakte.”

“Het betekent dat je op iemand anders zijn mening moet vertrouwen. Wanneer er drie stewards zijn dan heb je meestal ook drie meningen. Iemand stelt dan misschien een diskwalificatie voor, iemand stelt een bestraffing voor en de derde vindt misschien dat er helemaal niets aan de hand is.”

Ecclestone wil er dus tegelijkertijd voor zorgen dat een rijder de baan respecteert en niet meer afhangt van de wisselvalligheid op het vlak van bestraffingen.

“Het eenvoudigste om te doen in sommige bochten, en ik bedoel echt wel enkel bepaalde bochten die niet gevaarlijk zijn, waarbij iemand een voordeel zou kunnen krijgen door naast de baan te gaan. Je zou er kleine muurtjes kunnen plaatsen om de rijders eraan te herinneren waar de witte lijnen zijn. Het zou betekenen dat we de witte lijn zo’n veertig centimeter hoger leggen,” besluit Ecclestone.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België