logo
 

Ecclestone verwacht enkele F1-teams te verliezen

28 juli 2010 — Volgens Bernie Ecclestone bestaat het risico dat enkele van de huidige teams het einde van dit seizoen of het eind evan het jaar niet halen.

In een interview met de Daily Telegraph liet Ecclestone weten dat hij verwacht dat één of twee teams mogelijk voortijdig hun F1-avontuur zullen moeten staken. Voor de Formule 1 zou het alvast een kleine opdoffer zijn, maar misschien wel een imagoprobleem. Volgens Bernie zou van de nieuwe teams enkel Lotus gemist worden indien het zou verdwijnen van de grid.

“Ik zou niet verrast zijn indien één of twee teams het einde van het seizoen niet halen. Ik vind dat er enkele teams zijn die eigenlijk niet in de Formule thuishoren. Voor die teams is de Formule 1 gewoon te hoog gegrepen,” zei Bernie Ecclestone tegen de Daily Telegraph.

Bernie Ecclestone zou er alvast geen probleem mee hebben indien we opnieuw maar een F1-grid zouden hebben die bestaat uit tien teams. De FIA is nochtans volop bezig om ervoor te zorgen dat er een nieuw team in de plaats komt voor USF1, dat uiteindelijk dit seizoen niet aan de start verscheen.

“Alles wat we ooit wensten was tien teams,” voegt Ecclestone eraan toe. “Lotus is echter een mooie naam op de grid, ik zou hen niet willen verliezen. Dit jaar was echter vervelend. We hebben immers erg veel geld uitgegeven aan teams die uiteindelijk geen meerwaarde voor de sport vormen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België