Ecclestone vindt crowdfunding-actie van Caterham een schande

08 november 2014 — Na Christian Horner kan nu ook Bernie Ecclestone zich niet vinden in de crowdfunding-actie van Caterham.

image
Christian Horner uitte kritiek over de crowdfunding-actie die de curator van Caterham heeft opgezet (Lees: Kan crowdfunding het F1-team van Caterham redden?). Bernie Ecclestone is alvast dezelfde mening toegedaan.

Ecclestone zei reeds eerder dat teams enkel in de Formule 1 thuishoren indien ze competitief zijn en dat ze niet met de bedelbeker moeten langskomen. Nadien zwakte de Brit zijn uitspraken enigszins af en erkende hijzelf ook enige schuld te hebben aan de financiële moeilijkheden waarin sommige teams nu verkeren. Nu de crowdfunding-actie van Caterham online is verschenen uit Bernie Ecclestone echter opnieuw felle kritiek.

“Ik vind het rampzalig,” zei Bernie Ecclestone tegenover Reuters. “We moeten niet met de bedelbeker langsgaan. Indien men het zich niet kan veroorloven om in de Formule 1 aanwezig te zijn dan moet men iets anders doen.”

Toen men Ecclestone vroeg of hijzelf een gift zou doneren dan had hij een kort maar krachtig antwoord klaar: “Nee’, aldus Ecclestone. “Wanneer ik me in een pokerspel bevindt en ik kan me niet veroorloven om daar bij de anderen te zitten dan ga ik eraan en moet ik het spel verlaten.”

“Toen ikzelf een raceteam had, enkele jaren geleden, eerlijk gezegd een paar honderd jaar geleden, dan beheerde ik het team volgens het budget waarover ik beschikte en dat ik kon uitgeven. Ik won uiteindelijk het wereldkampioenschap,” voegde Ecclestone eraan toe. “Dat is iets dat ze blijkbaar niet begrijpen. Er is altijd iemand die laatste zal zijn.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België