Ecclestone vrij van verdere gerechtelijke vervolging

14 augustus 2014 — Bernie Ecclestone wordt niet langer vervolgd door het Duitse gerecht na de aanklacht wegens omkoping. Ecclestone moest daar wel €100 miljoen voor ophoesten. image

Het is het hoogste bedrag in de geschiedenis van het Duitse gerecht dat ooit iemand heeft moeten betalen als schikking. Maar liefst €100 miljoen was er nodig om de 83-jarige Ecclestone buiten vervolging te stellen.

€99 miljoen daarvan zijn voor de staat Beieren, €1 miljoen is voor een kinderhulpfonds. En daarmee komt dan een einde aan wat eerst gedacht werd de kruisweg van Ecclestone te worden. Maar de F1 paus lijkt ook hier weer ongeschonden door te komen en viert momenteel het einde van zijn vervolging op zijn luxe jacht Petara voor de kust van Croatië.

“De conclusie is dat het drie jaren van ergernis, heen en weer reizen, vergaderingen met advocaten en god weet wat nog allemaal waren. Het is goed dat het van de baan is.” Dat verklaarde de multimiljonair zelf.

Zorgen maken over zijn bankrekening moet hij nog niet. Het totaal vermogen van de Brit wordt op zo’n slordige 6 miljard Britse pond geschat. Een miljoen meer of minder zal hem geen honger doen lijden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België