Ecclestone wil rotatiesysteem in Engeland

19 juli 2009 — F1 CEO Bernie Ecclestone zou graag een rotatiesysteem invoeren voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië met Silverstone en Donington Park maar er lijkt maar weinig steun voor dat plan.

Enkele maanden geleden kon Ecclestone niet snel genoeg weg zijn uit Silverstone. Hij gaf toen aan dat Silverstone verleden tijd was en dat enkel Donington Park nog de Grote Prijs van Groot-Brittannië zou mogen organiseren. Wat later kwam hij op die plannen terug en beschouwde Silverstone toen als reserve voor het geval er problemen zouden zijn met de bouwwerken in Donington. Nu wil Ecclestone dan weer een rotatiesysteem tussen beide circuits, zoals dat ook voor de Grote Prijs van Duitsland al het geval was.

“Als Silverstone die dingen doet die ze de voorbije maanden belooft hebben, dan zullen we terugkeren naar Silverstone. Donington zal dan samen organiseren met Silverstone.”

De plannen van Ecclestone lijken echter niet veel steun te krijgen. Damon Hill, de voorzitter van de Britisch Race Drivers Club dat eigenaar is van Silverstone ziet het voorstel van Ecclestone als een belediging.

“Ik ben geen voorstander van rotatie. Ik vind het een belediging. Het is weer een absurde stap om zoveel mogelijk winst te behalen voor de commerciële rechtenhouder.”

Hill gaf verder nog aan dat hij niet gelooft in het project in Donington.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België