Ecclestone wil volgend jaar opnieuw V8-motoren invoeren

20 oktober 2015 — Bernie Ecclestone wil dat er vanaf volgend jaar opnieuw met V8-motoren wordt gereden in de Formule 1.


Vorig jaar werden de nieuwe ‘groenere’ V6-turbomotoren in de Formule 1 geïntroduceerd. ‘Groener’ omdat ze minder brandstof verbruikten maar er kwam echter meteen forse kritiek. De F1-bolides werden er een stuk trager door en ook het motorgeluid was niet aantrekkelijk meer.

Bernie Ecclestone liet al verstaan geen fan te zijn van de V6-turbomotor. Volgens wat nu op tafel ligt mogen we op het vlak van de motoren pas serieuze wijzigingen verwachten tegen 2017, maar Bernie Ecclestone wil dat er onmiddellijk iets wijzigt.

“Ik denk niet dat we toestemming van de teams moeten krijgen. Ik denk dat we het simpelweg moeten doen en tegen hen moeten zeggen dat ze eventueel een zaak kunnen aanspannen. We kunnen volgend jaar terugkeren naar de V8-motor. Ze kunnen in geen tijd gebouwd worden dus ik denk dat we het moeten doen,” aldus Bernie Ecclestone tegenover ‘The Independent’.

De kans dat de teams akkoord gaan met het voorstel is bijzonder klein. Ze hebben de voorbije jaren immers fors geïnvesteerd in de V6-turbomotor.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België