Ecclestone wil Volkswagen steunen bij komst naar Formule 1

09 oktober 2010 — De geruchten over een intrede van de Volkswagen Groep in de Formule 1 bestaan al jaren maar de laatste maanden worden ze steeds concreter. Dat mag ook blijken uit de uitspraken van Bernie Ecclestone.

Volkswagen ontkende de voorbije jaren steeds de geruchten dat het in de Formule 1 zou stappen. Nu lijkt het toch enigszins ook toe te geven dat het overweegt om naar de Formule 1 te komen.

De autoconstructeur zou dat dan waarschijnlijk onder de merknaam van Audi of Porsche doen. Voor Porsche zou het dan alvast een terugkeer naar de Formule 1 zijn (lees artikel).

Volgens de voorlopige plannen zit een deelname aan de Formule 1 er ten vroegste tegen 2013 aan te komen, al moet een deelname dan weer genuanceerd worden. Volkswagen zou immers niet met een nieuw team deelnemen maar motorenleverancier worden.

Toch zou het een belangrijk signaal zijn en een opsteker voor Bernie Ecclestone. De voorbije jaren zag de Formule 1 immers verschillende autoconstructeurs voor de exit kiezen. Ondermeer BMW, Honda en Toyota verlieten de Formule 1. Volkswagen zou dan weer het omgekeerde doen en dat is uiteraard ook voor Ecclestone het signaal om mee op de kar te springen. Bernie zal er dan ook alles aan doen om Volkswagen in de Formule 1 te krijgen.

“Het klinkt alvast uitstekend. Ik zal proberen om hemel en aarde te bewegen. Alles wat ik kan doen zal ik ook doen om het te doen slagen,” zei Bernie Ecclestone tegenover het Duitse Bild.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België