logo
 

Ecclestone wil Zuid-Afrika en Mexico op F1-kalender

20 september 2011 — De Formule 1 zoekt steeds naar nieuwe landen waar het kan racen en daarbij komen Zuid-Afrika en Mexico als eerste in het vizier.

image

In 2014 staat de eerste GP van Rusland gepland en ook India maakt dit jaar op 30 oktober zijn debuut. Recent kwamen ook al landen zoals Zuid-Korea, Singapore en Abu Dhabi bij. De zoektocht gaat dus verder en ook racen op het Afrikaans continent lijkt meer dan ooit dus mogelijk.

Bernie Ecclestone is een hevig voorstander van race in Mexico en Zuid-Afrika. Uiteraard opent dat voor Bernie Ecclestone heel wat nieuwe commerciële mogelijkheden. Mexico aast al langer op een grote prijs en met de komst van Sergio Perez heeft Mexico op zijn minst al één troef achter de handen.

“Na Rusland zou ik graag naar Mexico en Zuid-Afrika gaan,” zei Ecclestone tegenover de Independent. “Beide landen proberen iets in beweging te zetten.”

Griekenland is momenteel verwikkeld in een zeer ernstige crisis maar dat weerhoudt Ecclestone er duidelijk niet van om een ludieke opmerking te doen.

“Ook Griekenland wil graag een F1-race organiseren. Duitsland zal hen wat geld lenen.”

Voorlopig is het echter nog afwachten of Griekenland zelfs niet failliet gaat, laat staan dat het een F1-circuit bouwt en een F1-race organiseert.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België