Ecclestone: “Williams moet niet twijfelen en voor Kubica kiezen”

13 oktober 2017 — Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moet het Williams F1 team resoluut voor Robert Kubica kiezen als racepiloot in 2018.


Robert Kubica legde verschillende tests af voor Renault alvorens de Franse renstal uiteindelijk ervoor koos om Carlos Sainz de overstap van Toro Rosso naar haar renstal te laten maken.

Kubica lijkt daarmee uit beeld bij Renault, al probeert de Pool met Nico Rosberg als manager om alsnog een racezitje in de F1 te bemachtigen. Kubica legde eerder deze week een succesvolle test af bij Williams, waar hij steeds nadrukkelijker in beeld lijkt te komen voor een racezitje in 2018.

Volgens Bernie Ecclestone moet Williams niet twijfelen en Kubica onder contract leggen.

“Indien hij zijn ongeval niet had gehad dan was hij al wereldkampioen geweest,” aldus Ecclestone tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik denk echter dat hij sterker dan voorheen kan terugkeren. Ik denk dat hij agressiever zal zijn dan daarvoor. Ik zie dan ook alleen maar positieve zaken”.

Volgens Ecclestone zal zijn opgelopen blessure Kubica er niet van weerhouden om bloedsnel te zijn. Ecclestone is er bovendien ook van overtuigd dat een comeback van Kubica niet alleen goed zou zijn voor de Formule 1 maar ook voor Williams. Williams zou immers kunnen profiteren van de ‘hype’ die er enigszins is ontstaan over een eventuele comeback van Kubica.

“Indien ik Williams was dan zou ik zeker proberen om hem als rijder aan te trekken. Misschien verliezen ze Felipe Massa eind dit seizoen, die heeft zijn tijd gehad. Indien Robert aan boord is bij Williams dan worden er misschien enkele mensen wakker.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België