Ecclestone: “Ze kochten een wagen en wilden er uiteraard ook zelf mee rijden”

17 maart 2017 — Bernie Ecclestone had na de overname van de Formule 1 door Liberty Media graag nog minstens een jaar aan het hoofd van de Formule 1 gestaan.


Na de overname door Liberty Media had Bernie Ecclestone verwacht om nog enkele jaren aan het hoofd te blijven van de Formule 1. Toch op minstens één jaar had Ecclestone gerekend maar dat jaar als CEO van de Formule 1 kwam er uiteindelijk niet.

Het was immers Chase Carey die de plaats van Bernie Ecclestone in nam. Helemaal weg uit de Formule 1 is Ecclestone echter niet, de Brit blijft immers als erelid betrokken bij de sport.

Ecclestone was naar verluidt gevraagd om nog drie jaar aan te blijven maar ondanks zijn vroegtijdige exit kent hij geen wrok ten aanzien van Liberty Media.

“Ik voel me helemaal niet tekort gedaan,” zegt Ecclestone tijdens een interview met ‘Sky Sports’. “Ik weet hoe de zakenwereld in elkaar steekt.”

Indien Ecclestone zelf Liberty Media zou geweest zijn dan had hij een jaar afgewacht alvorens grote wijzigingen in het management door te voeren.

“Ik zou gevraagd hebben om nog even met mij samen te werken. Ik zou in hun plaats een jaar afgewacht hebben en vervolgens geëvalueerd hebben of het werkte. Indien het niet werkte, dan zou ik gezegd hebben dat ik moest opstappen.”

“Iedereen is echter anders en iedereen heeft zijn of haar eigen manier om een bedrijf te leiden. Ik denk dat dit nu eenmaal de manier is hoe Amerikaanse bedrijven werken en geleid worden. Laat ons realistisch zijn: ze kochten een wagen en uiteraard wilden ze er ook zelf mee rijden,” besluit Ecclestone.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België