Eddie Jordan: “Lewis Hamilton moet bij Red Bull de teamgenoot van Max Verstappen worden”

21 september 2020 — Volgens Eddie Jordan moet Lewis Hamilton eind dit seizoen Mercedes verlaten en de overstap naar Red Bull Racing maken om daar het perfecte rijdersduo te vormen met Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Lewis Hamilton werd in het verleden meermaals gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari maar volgens Eddie Jordan moet de Brit richting Red Bull Racing gaan.

“Ik vind persoonlijk dat Lewis naar Red Bull zou moeten gaan en niet naar Ferrari,” vertelde Jordan tegenover het Nederlandse ‘Ziggo Sport’.

“Dat zou een perfecte combinatie zijn, de beste jonge F1-piloot is momenteel immers Max Verstappen, daarover bestaat geen twijfel.”

Jordan stak vervolgens de loftrompet af over Verstappen en liet verstaan dat hij denkt dat de Nederlander ook Hamilton met gelijke wapens zou verslaan.

“Zijn stijl, zijn snelheid, zijn intellect, zijn controle op de baan. Ook zijn arrogantie. Grand prix winnaars en wereldkampioenen die hebben een bepaald niveau van arrogantie nodig. Dat is duidelijk en hij heeft dat ook.”

“Of hij dat nu van Jos heeft of iemand anders, ik heb echt geen idee, maar het is wel een feit dat hij over een ongelooflijk talent beschikt. Ik geloof zelfs dat indien hij een teamgenoot zoals Lewis Hamilton zou hebben, dat hij er ook dan in slaagt hem te verslaan,” besloot de voormalig F1-teambaas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België