“Een boycot van de race? Daar doe ik niet aan mee”

05 juli 2013 — Gisteren kwam de Grand Prix Drivers' Association met de mededeling dat de rijders de GP van Duitsland zouden boycotten indien er opnieuw problemen met de banden zouden zijn. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

image
Zo laat Kimi Raikkonen weten dat hij van een boycot niet wil weten en daaraan dan ook zeker niet zal meedoen. Begrijpelijk ook van de Fin, want als je wel rijdt en de anderen niet, dan behaal je zelf punten terwijl de anderen met lege handen achterblijven. Denk maar aan de race met zes wagens op Indianapolis toen alle wagens met Michelin-banden het voor bekeken hielden na de opwarmingsronde. Zolang er wagens willen vertrekken gaat de race door, dat is zijn motto.

“Ik heb het niet gezien maar er wel over gehoord,” zegt Raikkonen over de mededeling van de GPDA. “Ik ben er redelijk zeker van dat het echter niet zal gebeuren.”

“Ik was er al eens bij betrokken in 2005 en er waren toen jongens die niet stopten en reden. Ik zal dan ook racen, wat er ook gebeurt,” klinkt het vastberaden bij de Fin.

Kimi Raikkonen maakt zelf geen deel uit van de GPDA, al is dat blijkbaar niet meteen een nadeel volgens hem.

“Ze hebben mij gevraagd om deel te nemen aan de meeting van de GPDA, maar ik maak er normaal geen deel van uit en ik ben dan ook niet gegaan. Soms ga ik wel, maar je ziet, ik verneem alles even snel als jullie,” besluit de Fin.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image