“Een F1-race in Italië is niet absoluut noodzakelijk”

28 maart 2016 — F1-baas Bernie Ecclestone heeft opnieuw voor de nodige verwarring gezorgd met betrekking tot de toekomst van Monza op de F1-kalender en bij uitbreiding zelfs de Italiaanse grand prix.


Al maandenlang heerst er absolute onzekerheid en onduidelijkheid met betrekking tot Monza en haar toekomst op de F1-kalender. Dit jaar loopt het contract van Monza af en de onderhandelingen slepen al heel wat maanden aan.

Ondertussen worden er ook de nodige politieke spelletjes gespeeld. Zo zei Bernie Ecclestone tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ het volgende:

“Ik denk dat Monza een F1-race zal blijven organiseren. Het is een discussie die onder volwassen mensen wordt gevoerd en we zijn nog steeds in gesprek. Uiteindelijk zullen we een akkoord bereiken, daar ben ik zeker van.”

Amper een paar dagen laten klinkt het echter helemaal anders. Tegenover het Britse ‘Mail on Sunday’ liet Ecclestone immers verstaan dat Monza en bij uitbreiding zelfs Italië moet vrezen voor haar plaats op de F1-kalender.

“Monza heeft een contract voor dit jaar dus die race gaat door. Volgend jaar is echter een vraagteken,” aldus Ecclestone tegenover ‘Mail on Sunday’. “Ik denk niet dat we absoluut een Italiaanse grand prix nodig hebben.”

Italië is één van de weinige landen waarin sinds 1950, toen het eerste F1-kampioenschap werd georganiseerd, steeds een F1-race heeft plaatsgevonden. Het mag echter duidelijk zijn, volgens Bernie Ecclestone bestaan er geen zogenaamde ‘heilige huisjes’.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België