“Een omgekeerde startgrid zou sommige F1-piloten er belachelijk doen uitzien”

16 september 2020 — Volgens Williams F1-piloot George Russell zou het geen goede zaak zijn om 'omgekeerde startgrids' in de F1 te introduceren. Russell meent dat de rijders in tragere wagens belachelijk zouden gemaakt worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

“Het feit dat we de traagste wagen op de grid hebben, of toch één van de traagste wagens op de grid, zou er voor zorgen dat we levend opgegeten worden,” aldus Russell.

Russell denkt dat de tragere wagens hun positie niet goed zullen kunnen verdedigen omdat ze zoveel trager zijn dan de topteams. Er is met andere woorden een groot verschil met de Formule 2 waarin er in grotendeels identieke wagens wordt gereden en je je wel kan verdedigen.

“We zouden echt enorm zwaar moeten verdedigen en moeten proberen om de snellere wagens achter ons te houden. Als rijder wordt je dan belachelijk gemaakt want je bent aan het strijden met rijders die in veel snellere wagens rijden. Zij kunnen tien meter later remmen, je kan er niets tegen beginnen,” aldus Russell.

“Als ik in één van de topwagens zou zitten dan zou ik het echt wel willen, het zou er immers voor zorgen dat je op een held lijkt, dat je andere wagens van meters ver kan inhalen gewoonweg omdat je je in een veel betere wagen bevindt.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België