Een race op zaterdag als kwalificatie?

09 april 2016 — Tijdens een spoedvergadering op donderdag is besloten de kwalificatie van 2015 opnieuw in te voeren vanaf de GP van China. Voor 2017 wordt er een nieuw format ontwikkeld. Een race op zaterdag is dan een mogelijke oplossing.

Tijdens de vergadering van afgelopen donderdag tussen de teambazen en de FIA zijn mogelijke oplossingen voor 2017 uit de bus gekomen. Het idee is om op zaterdag een korte race te organiseren die als kwalificatie wordt gebruikt.

In een gesprek met Sky liet Bernie Ecclestone weten dat er een ‘sprintrace’ op zaterdag mogelijk is. Hij zei er het volgende over:

“We zijn het aan het bekijken. Vooral wat de kwalificatie betreft. Misschien komt er bijvoorbeeld op zaterdag een race die als kwalificatie dient. We zijn alle mogelijkheden aan het bestuderen, dit met oog op volgend jaar natuurlijk. We hebben het voor dit jaar al genoeg verknoeid, we gaan dat niet nog een keer doen.”
 
De nieuwe kwalificatie was een flop, daarom wordt de kwalificatie van 2015 vanaf volgende week weer toegepast. Dat dit zo voor de rest van seizoen zal zijn kan je afleiden uit de woorden van Ecclestone. Of dit daadwerkelijk zo is, valt nog af te wachten.

Geschreven door Anouck Jaspers

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België