“Een resultaat zoals dit is pijnlijk voor Ferrari”

31 juli 2016 — Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen konden op de Hockenheimring geen vuist maken tegen Mercedes en Red Bull. De Fin vindt het resultaat van vandaag dan ook pijnlijk voor Ferrari.


Raikkonen finishte de GP van Duitsland als zesde, vlak achter teamgenoot Sebastian Vettel. Ferrari ziet zo Red Bull Racing wat de tweede plaats in het constructeurskampioenschap betreft extra voorsprong nemen .

Erger vindt Raikkonen vooral dat Ferrari op geen enkele manier de strijd met Red Bull, laat staan Mercedes, kon aangaan.

“Iedereen kan zien waar we gefinisht zijn. Het is overduidelijk een beetje pijnlijk waar we ons momenteel bevinden,” blikt Raikkonen terug op de GP van Duitsland. “We moeten simpelweg harder werken.”

“We waren gewoonweg niet snel genoeg. Het is helaas zo simpel. Het was niet al te slecht toen we met ‘verse’ banden reden maar vervolgens ging het snel minder goed.”

Raikkonen zelf beleefde dan ook weinig plezier aan zijn race op de Hockenheimring.

“Het was een redelijk saaie dag, er gebeurde immers niet veel waar ik rondreed. Indien we sneller zijn, dan zal het ook opwindender zijn,” besluit de Fin.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België