“Eén seconde is te veel”

10 mei 2014 — Daniel Ricciardo eindigde vandaag als derde, maar wel op meer dan een seconde van de snelste tijd van Lewis Hamilton. image

In tegenstelling tot Sebastian Vettel, die tot nog toe niets anders dan problemen kende, wist Daniel Ricciardo wel een mooi resultaat op de tabellen te zetten. De Australiër moest wel meer dan een volle seconde toegeven op polesitter Lewis Hamilton.

“Wij moeten gewoon het gat naar hen gedicht zien te krijgen. Het positieve is dat we ‘best of the rest’ zijn, maar terwijl we dichter bij Mercedes proberen te komen, moeten we ook nog de rest achter ons zien te houden. Eén seconde is gewoon te veel, en zelfs met een andere strategie zal het nog steeds moeilijk zijn om een seconde per ronde dicht te rijden.”

“Zij doen echt uitstekend werk. Ik denk ook dat ik, zoals het er nu uitziet, elke race nog wel wat kan bijleren. We zullen ons niet gewonnen geven morgen en tenminste op het podium proberen te eindigen. En als we dan echt niets tegen Mercedes kunnen beginnen, dan moeten we de rest maar achter ons zien te houden.”

Over de vooruitgang die Renault wist te maken, was Ricciardo wel uiterst tevreden. “Als je de snelle stukken bekijkt, dan denk ik dat we dichter zijn gekomen dan we de laatste races waren. Het rechte stuk is hier dan wel niet zo lang als in China, maar ik denk echt dat we het gat hebben gedicht. Ze leveren zeer goed werk en ze helpen ons constant. We hebben nog een lange weg te gaan, maar als je het mij vraagt vind ik toch dat we vooruitgang hebben geboekt.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België