“Een stap in de goede richting”

06 juli 2013 — Volgens Fernando Alonso is er dit weekend een verbetering merkbaar ten opzichte van de vorige race in Silverstone. image

De Spanjaard kende dan wel een probleem met de ECU (Electronic Control Unit) van zijn F138, toch is hij tevreden met het resultaat van de eerste dag op de Nürburgring. Tijdens de tweede vrije training eindigde Alonso op de zesde plaats, na een magere eerste sessie waarin slechts twee ronden werden afgewerkt.

“We hebben nog een hele weg af te leggen, maar toch ging het vandaag al een stuk beter dan vorige week vrijdag. Er is duidelijk een stap voorwaarts gezet, waardoor we opnieuw even competitief zijn als voor Silverstone. Ik was aangenaam verrast door het gedrag van de banden. Deze deden hun werk goed vandaag, en zorgden niet voor problemen.”

“Jammer genoeg moesten we de eerste sessie in de voormiddag laten schieten door een probleem met de ECU. Deze hebben we nadien vervangen. Daardoor werd ons programma gehalveerd, waardoor we deze avond heel wat werk zullen hebben om alles in te halen, maar we hebben al een idee van wat we zullen veranderen. Red Bull, Mercedes en Lotus staan immers voor ons op de tabellen, en we hebben geen zin om pas als derde of zelfs als vierde team geklasseerd te worden.” aldus Alonso.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België