Een teleurgestelde Webber grijpt net naast het podium

22 mei 2011 — Gisteren nog de eerste die Vettel kon verslaan in de kwalificaties, vandaag niet eens op het podium. Na een halve race de diffusor van Alonso bestudeerd te hebben had hij niet genoeg leven meer in zijn banden om een rol van betekenis te spelen.

Webber verloor bij de start al twee posities, omdat hij zich fel moest verdedigen tegen teamgenoot Sebastian Vettel en de goed gestarte thuisrijder Fernando Alonso, die vanaf de vierde plaats de leiding nam.

“En toch maakte ik zeker geen vreselijke start”, verklaart Webber aan Lee McKenzie van de BBC. “Fernando kwam gewoon geweldig weg en kon profiteren. Hij ging binnendoor en ik was uit positie waardoor ik plaatsen moest prijsgeven”, verhaalt de Australiër.

Vanaf de derde plek leek Webber zicht te houden op het podium, maar uiteindelijk moest hij toezien hoe Jenson Button hem dankzij een slimme driestopstrategie wist af te troeven.

“Het draaide vandaag eigenlijk vooral om de pitstops”, licht Webber zijn positieverlies toe. “Er werd niet echt geracet, iedereen dekte elkaar gewoon af.”

Volgens de nummer vier van vandaag was dat dan ook waar hij en Red Bull het hebben laten liggen:  “Het ging er meer om dat je de juiste strategische keuzes maakte en op het juiste moment de juiste mensen passeerde. Als je dat niet deed, was je gezien”, verwijst hij naar zijn eigen situatie.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België