“Eenjarig contract moeilijk voor Bottas”

06 februari 2017 — Oud F1-rijder Mika Salo zegt dat Mercedes zijn nieuwe rijder Valtteri Bottas in een moeilijke situatie brengt door hem een contract te geven van amper een jaar.


Valtteri Bottas maakte deze winter de overstap van Williams naar Mercedes, maar zijn nieuwe contract bij Mercedes loopt enkel voor het seizoen 2017. Er zou wel sprake zijn van opties om langer te blijven bij Mercedes.

Toto Wolff, baas bij Mercedes, verklaarde reeds zijn opties open te willen houden voor 2018, aangezien heel wat rijders komend seizoen einde contract zijn. Mika Salo is van mening dat Mercedes Bottas zo in de problemen brengt.

“Het is een verrassing dat er tegenwoordig nog een éénjarig contract bestaat in de Formule 1”, vertelt Salo tegenover Motorsport.com. “Elke rijder wil een contract voor meerdere jaren. Ik weet niet wat de reden is voor dit contract. Dat Mercedes haar opties open wil houden is de enige reden die ik me kan inbeelden, want Valtteri is goed genoeg om meerdere jaren verbonden te zijn met Mercedes. Ik denk dat ze hem eerst willen bezig zien en daarna beslissen. Ze brengen Valtteri in een erg moeilijke situatie. Tegenover Lewis een éénjarig contract krijgen, dat is niet gemakkelijk.”

Salo gelooft wel dat Bottas sterk genoeg is om de extra druk van zijn contract te overwinnen. “Hij krijgt voldoende tijd, dat is geen probleem voor Valtteri. Hij is een professionele rijder met reeds vier jaren ervaring in de Formule 1. Hij zou wel beter kunnen presteren als hij zou weten dat hij nog een jaar verder gaat met Mercedes.”

Als Mercedes aan de top van de Formule 1 blijft, vindt Salo dat “Hamilton volgen en af en toe verslaan” een mooi doel is voor Bottas. “Veel hangt af van de wagen. Ik verwacht dat het nog steeds de beste wagen zal zijn. Dan moet Valtteri steeds tweede finishen na Lewis en moet hij Lewis soms verslaan. Ik schat Lewis erg hoog in, hij is erg goed in de kwalificatie. Ik zou graag denken dat Valtteri zelf wat beter is dan Lewis in de race. Hij is vriendelijk voor de wagen, voor de banden. Hij maakt dus een goede kans in de race.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België