Eerst geen officieel onderzoek naar Nico Rosberg, nadien toch wel ...

24 mei 2014 — Kan het nog vreemder, het onderzoek naar het incident met Nico Rosberg was eerst geen officieel onderzoek, maar nadien dan weer wel ...

image
Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Monaco kwam er plots het bericht dat er door de stewards een onderzoek was ingesteld naar het manoeuvre van Nico Rosberg waarbij de Duitser zich zou verremd hebben.

Mercedes reageerde even later door te zeggen dat het officieel niet op de hoogte was gebracht van een onderzoek naar Nico Rosberg en dat er dus geen sprake was van een officieel onderzoek. Vervolgens kwam het bericht dat de stewards de fase aan het bekijken waren om na te gaan of ze zouden overgaan tot een officieel onderzoek.

De stewards waren met andere woorden de fase aan het onderzoek om na te gaan of er een officieel onderzoek moest volgen. Kan het nog vreemder?

Zonet raakte dan weer bekend dat de stewards dan toch een officieel onderzoek gestart zijn naar de fase waarin Rosberg zich verremde in Mirabeau. Mercedes en Nico Rosberg moeten zich tegen 17u15 melden bij de stewards.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België