“Eerst problemen oplossen, dan kunnen we praten”

05 september 2013 — Kimi Raikkonen wenst antwoorden van Lotus omtrent de situatie voor volgend seizoen, alvorens de onderhandelingen te starten. image

Nadat Red Bull Racing koos voor Daniel Ricciardo om een team te vormen met Sebastian Vettel in 2014, slinken de mogelijkheden voor Kimi Raikkonen. De meest logische keuze voor de Fin is ontegensprekelijk een verlengd verblijf bij Lotus, maar dan wil hij de zekerheid krijgen over een titelwaardige wagen. Ook het financiële plaatje moet volledig in orde zijn, want een deal met Infinity Racing Group is nog steeds niet rond.

“Ze weten waarom er momenteel geen schot in de zaak komt. Zo lang ze hun problemen niet opgelost hebben, wordt er niet gepraat over volgend seizoen, zo simpel is het. Ze weten precies hoe het zit.” verklaarde Raikkonen vandaag tegenover de pers in Monza.

Over het mislopen van het tweede stoeltje bij Red Bull maakt de Fin zich niet al te druk. “Ik denk niet dat er iets verkeerd is gegaan. Zij wilden waarschijnlijk iets anders, maar voor mij doet het er eigenlijk niet veel toe. Het is niet de eerste keer. Soms spreek je met mensen en kom je er gewoon niet. Ik denk dat ze gewoon gedaan hebben wat zij het beste vonden, en daar heb ik vrede mee.”

De enige tot nog toe bekende mogelijkheid voor Raikkonen naast Lotus, is Ferrari. Hoewel steeds aangenomen werd dat beide partijen uit elkaar gingen uit onvrede over bepaalde zaken, weigert Raikkonen te bevestigen dat er een kink in de kabel was tussen hem en zijn voormalige werkgever.

“Ik heb nooit iets tegen iemand gehad. Natuurlijk konden de zaken op verschillende vlakken anders verlopen zijn, maar dat was niet enkel bij Ferrari zo.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België