Eerstdaags beslissing over rijdersduo Caterham

16 januari 2013 — Eerstdaags zou er een beslissing moeten vallen over het tweede racezitje bij Caterham.

image
Enkel bij Force India en Caterham is er een racezitje vrij. De strijd is dan ook hevig voor de twee felbegeerde zitjes, maar bij Caterham zou er eerstdaags een beslissing moeten vallen.

Voor Vitaly Petrov, die het voorbije seizoen ook voor de renstal reed, Guido Van der Garde, die in 2012 testrijder was, en Luiz Razia, lijken aanspraak te maken op het racezitje naast Charles Pic. Caterham houdt alle mogelijkheden alvast open.

“Er zijn verschillende mogelijkheden. Een mogelijkheid is dat we een rijder kiezen waarvan Charles nog heel veel kan leren,” aldus Cyril Abiteboul in de ‘Eastern Daily Press’.

Het is echter maar de vraag of Vitaly Petrov zich kan verzekeren van een racezitje bij Caterham. De Rus had eind vorig seizoen reeds problemen met zijn financiële verplichtingen tegenover het team. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat Petrov in 2013 bijna zeker niet over een racezitje zou beschikken, al wordt de Rus blijkbaar opnieuw in overweging genomen.

Langs de andere kant maakt ook Guido Van der Garde een erg goede kans. De Nederlander was reeds testrijder bij Caterham en mogelijk opteert Caterham ervoor om jong talent een kans te geven. Heikki Kovalainen, die ook in 2012 voor Caterham reed, is alvast geen optie.

Mogelijk opteert Caterham er ook voor om 2013 als overgangsjaar te laten gelden.

“Het zou een meer ingrijpende beslissing zijn om van 2013 een overgangsjaar te maken zodat we in 2014 meer stabiliteit hebben,” gaat de teambaas van Caterham verder. “Er zal binnenkort een beslissing genomen worden.”

Caterham wil in 2014 via de talrijke reglementswijzigingen immers de aansluiting vinden met het middenveld van de Formule 1.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België